Posted on

“nincs kedvem edzeni” – 5 módszer, hogy mégis rávedd magad a mozgásra

Mindenkihez ellátogat néha. Könyörtelen és hirtelen érkezik, nem tudsz rá felkészülni, lecsap és elsodor mindent. Hiába állsz fel és próbálsz küzdeni, legyűr. Miről is van szó? Nem egy viharról és nem is természeti csapásról, bár ha úgy vesszük, mégis: a motiválatlanság sokunk nagy mumusa, viszont mindannyian tudjuk, hogy rohadt nehezen ugyan, de legyőzhető.

Érdekelhet téged: 10 tipp, hogy mindig motivált maradhass

Daihatsu_Move_logo.svg.png

Legközelebb, ha újra ellátogat hozzád a diétád és az edzésterved gyilkosa, engedd el az aggodalmat és azonnal fogadj meg egyet-kettőt az öt motivációt feltámasztó tippünk közül; kapd fel a cipőd és tarts ki! Imádni fogod magadat amiatt, hogy megtetted. Imádni magad pedig elég jó dolog, úgyhogy edzésre fel!

futopad_motivacio.gif

motiváció number 1: készítsd ki a cuccod

fitspo-ipod-nike-shorts-Favim.com-3364115.jpg

Ha reggel úgy ébredsz, hogy közvetlenül az ágyad mellett ott vár rád a futócipőd, a színes sportgatyád és a kedvenc zenéid a feltöltött mobilodon, szerinted visszaalszol majd? Egyértelmű, hogy nem! Ezentúl, ha sporttáskába pakolsz, legyen minden jól összekészítve benne (törököző, színes cuccok, fülhallgató, egy finom illatú tusfürdő), a kulacsodat is töltsd meg esténként, és minden ruhádat, amit az edzésen készülsz viselni, hagyd elöl, rendben-szépen – akár egy insta-képen -, hogy jól láthasd, amint kinyitod reggel a szemed! Korai edzések, pipa!

motiváció number 2: adj nevet az ébresztődnek

letöltés (16).jpg

Ha hajlamos vagy lenyomni a szundit reggelente és emiatt átaludni a futások idejét, itt az ideje nevet adni az alarm-nak a telódon! Ha reggel nem egy sima szó, hanem egy “megcsinálod”-felirat fog várni, ráadásul ott lógnak a ruháid kikészítve, sokkal könnyebb lesz elindulni a hajnali futásra, próbáld csak ki!

motiváció number 3: költs magadra

Colorful_sports_bras_in_Walmart.jpg

Amikor el kell menni futni vagy a jógaórára, de semmi kedved, nyilván nem is leszel tök motivált a régi szürke sportgatyádtól és az ezeréves matekversenyes pólódtól: költs nyugodtan egy-két új cuccra, hogy több kedved legyen elmenni a konditerembe vagy az uszodába! Ha reggel egy menő fekete nadrág, egy színes sportcipő és egy mintás-kényelmes, stílusos melltartó vár, 80%-kal nagyobb az esélye annak, hogy elindulsz; akkor viszont megéri a pénzét, nem? Ráadásul már rengeteg boltban kaphatóak elérhető áron szuper minőségű cuccok, úgyhogy túlköltekezned sem kell.

motiváció number 4: takaríts ki

cleaning-268134_960_720.jpg

Amikor úgy érzed, hogy eljött a vég, semmi energiád és legszívesebben három kupac nutellás palacsintával feküdnél a kanapén, ne rögtön a kilométerekkel fáraszd magad: takarítsd ki a lakást! Egyrészt a rendrakás már magában kalóriákat éget, másrészt motiváló erőként hat majd, hiszen elkezded a mozgást, rendet raksz az életed és egyben az agyad egyik területén, motiválódsz és kedvet kapsz, úgyhogy érdemes nekiállni, hidd el, minden függönymosásnak futás a vége!

motiváció number 5: kisállatgondozás

dog-869030_960_720.jpg

Ha már van kutyád, elképesztően szerencsés vagy, ha viszont nincs rá lehetőséged, jelentkezz a szabadidődben kutyát sétáltatni! Akár a szomszéd néni ebét viszed el, akár regisztrálsz a dogsurf.hu-n, csak jól járhatsz, hiszen motiválod magad a mindennapos mozgásra. Ha van kutyusod, fedezzetek fel újabb utcákat és útvonalakat a környéken, hidd el, imádni fogja, te pedig végre elégetheted a pluszkalóriáidat, ha pedig regisztrálsz a dogsurf-re, egy kis pluszpénzt is kereshetsz mások kutyáinak gondozásával. Azért pénzért már végképp megéri cuki kutyákkal mozogni, nem?

7 ártatlannak tűnő, mégis gyilkos kaja.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *