Posted on

a nagy házimunka-kalauz, avagy hasznost a hasznossal!

cleaning.gif

Fogadjunk, hogy egész héten nem káromkodsz annyit, mint amikor porszívózol, mert a kutya összemássza sárral a lakást, mosogatsz, hiszen a gyerekek minden csepp ketchuphoz új tányért használnak, vagy csak szimplán eljön az ideje a portörlésnek – nos, itt a remek alkalom, hogy megváltoztasd a hozzáállásod a házimunkához; mivel kemény fizikai melóról van szó, simán helyettesíthetsz egy-két edzést takarítással, mosogatással, kertészkedéssel – lássuk is, melyikkel jársz a legjobban, és mit passzolj le inkább a családtagoknak!

KÖNNYŰ ÉS KIKAPCSOL: PORTÖRLÉS, MOSOGATÁS

tableware-237798_960_720.jpg

Nem, nem vicc: a mosogatás és a portörlés is nagyon-nagyon relaxáló tevékenységek! Mivel megtisztításon és egy cél elérésén alapszik mindkettő, érdemes nem másra testálnod a feladatot; arról nem is beszélve, hogy ezekkel a ‘mozgásfajtákkal’ percenként 2-2.5 kalóriát égethetsz, ami olyan, mintha lassan sétálnál vagy autókáznál!

KÜLDD EL A CSALÁD FÉRFITAGJAIT: SZERELÉS

construction-work-carpenter-tools.jpg

Tudtad, hogy ha hajolgatva-erőlködve szerelsz tévét, csöveket, vagy ikeás polcokat, percenként 3-4 kalóriát is elhasználsz? Ez felér a közepes tempójú séta energiaigényéhez, sőt akár a könnyű biciklizéséhez is! Érdemes ezentúl beszállnod a szerelésbe; hátha megúszod az aznapi edzésedet!

KEMÉNYEDIK A HELYZET: ABLAKPUCOLÁS, PADLÓKEFÉLÉS, VASALÁS

vasalás.gif

Nem tudom, ki az, aki nem izzad már a gondolattól, ha eljön a kötelező jellegű ablakpucolás, főleg, ha nagy a ház – mégis, most örülhetsz neki, hiszen ez a tevékenység (és a padlókefélés és vasalás is) felér egy erősebb gyaloglással! Percenként 4-5 kalóriát köszönhetsz nekik és a csillogás is garantált – ne lustuld el!

JÖHET EGY FELÚJÍTÁS? – FESTÉS

pexels-photo-221027.jpeg

Bizony, a festés iszonyú jó zsírégető: egy perc alatt 6 kalóriát is elégethetsz vele, ami már egy kocogással egyenlő – nincs itt az ideje véletlenül felújítani a lakást?

MINDENKIKEDVENCE: PORSZÍVÓZÁS, FELMOSÁS

macskaporszivo.gif

És most akkor jöhet az infó, ami miatt mindennap takarítani fogsz majd: a porszívózás percenként 5 kalóriát éget, ugyanennyit a felmosás – ergo, ha tök alaposan kiglancolod a lakást, aznap már nem kell elmenned futni! Mind tudjuk, mi jön most: porszívót elő, éljen a tisztaság!

fogyj okos tervezéssel!

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *