Posted on

5 jel, ami arra utal, hogy túl keveset eszel

pexels-photo-218843.jpeg

Mindannyian szeretnénk nagyon jól kinézni, félpucéran rohangálni a strandon tökéletes testtel, beleférni a szűk farmerbe,vagy tetszeni a kiszemeltünknek, de van egy apró probléma ebben a dologban: sokszor túl hamar akarjuk az eredményt, emiatt túl kemény fogyókúrába vágunk bele, ahelyett, hogy egyszerű, élvezhető és egészséges életmódot folytatnánk. Emiatt pedig elég könnyű szinte megbetegetni: van egy-két jel, amik egyértelműen arra utalnak, hogy rettentően keveset eszel,  ráadásul észre sem veszed! Ha valamelyik tünet nálad is megjelent, érdemes megfontolnod, hogy esetleg beiktass a napodba még 1-2 étkezést, több tápanyaggal!



fejfajas.gif
FOLYTON FÁJ A FEJED ÉS GYENGE VAGY

Ez egy elég egyértelmű jele a kajamegvonásnak: ha állandó, tompa fejfájással küzdesz, plusz gyengének is érzed magad, akkor bizony nem elegendő a kalóriabeviteled! Válts zöldségekkel és gyümölcsökkel feldúsított, jó szénhidrátokat is megengedő étrendre, és ha a probléma 1-2 hét múlva is fennáll, fordulj orvoshoz! De szinte biztos, hogy a kevés étel lesz az oka a szédelgős-fejfájós rosszulléteknek. Érdemes?

bridgetjoneseszik.gif
KICSIT SEM OKOZ ÖRÖMET AZ EVÉS

Ha állandóan ingerszegény kajákat veszel magadhoz, nem meglepő, ha az étkezések nem okoznak semennyi örömet sem. Ne feledd: a diéta nemcsak salátáról és nyers zöldségekről szól! Durva ásványianyag-hiányt is okozhat az egyoldalú étrend, és akkor az alultápláltság miatti leptin-csökkenést még nem is említettük… Biztos így akarsz lefogyni, örömtelenül?

HIPERÉRZÉKENY ÉS INGERÜLT VAGY

Ha nagyon erős hangulati ingadozást észlelsz magadon, az simán lehet az alultápláltság jele – engedj meg magadnak egy kiadós levest és steaket, grillzöldségekkel! Biztos, hogy rögtön el fog múlni az idegesség: kutatások kimutatták, hogy a túl szigorú diéta hangulatingadozáshoz és folyamatos ingerenciához vezet. Nem akarsz te lenni az állandóan a fogyózó hárpia, ugye?




jimcalszik
AZ EDZÉS GONDOLATÁTÓL IS KIBORULSZ

Vannak napok és napszakok, amikor nem annyira megy a sport, de azt tudtad, hogy ha a tested-lelked tiltakozik a mozgás ellen, akkor valószínűleg az óriás energiahiány okozta gyengeség az ok? Ilyenkor érdemes feltankolnod egy kiadósabb adag kajával, és pár óra múlva rögtön lesz kedved futni menni!

FOLYAMATOSAN CSAK A KAJÁRA GONDOLSZ

Állandó álmodozás a vacsiról, a nap fénypontja az ebéd, a reggeli miatt érdemes felkelni – ha nálad is az étkezések a napjaid mozgatórugói, akkor probléma van az éterben, túl keveset eszel. Hidd el, ha ennyit tiltasz magadnak,jön a tini-reakció: állandóan csak a “nemszabad”-kajákon fog járni az eszed, és előbb-utóbb bezaba lesz a dolog vége. Egyél normális adagokat, finom ételekből! Ha ezek a szükségleteid kielégítődnek, nem fogsz a meló vagy a házifeladat helyett sütikre gondolni…




Tudtad, hogy néha érdemes beiktatni egy kis csalást, hogy még eredményesebb legyen a fogyó? Katt, és megtudhatod, miért!

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *