Posted on

4 tipp, hogy a javadra fordítsd a kánikulát

kutyameleg.gif

Határozottan kijelenthetjük, hogy nyakunkon a nyár, nincs menekvés; csak sajnos az iszonyú forróság elég kellemetlen tud lenni: mindenki fáradt, ingerlékeny, náthás a légkonditól és izzadt a hőségtől, magyarul nem ez a legkedvezőbb időszak arra, hogy aktivizáld magad és töretlen lendülettel nyomd minden nap a melót és minden mást. Viszont: azon kívül, hogy a villamoson mindenki büdös és hullámosan látod az aszfaltot, van más nézőpontja is a nyári hőségnek: tökéletesen fel tudod használni fogyásra! Hogyan? Mutatjuk!

ÉTVÁGY

pexels-photo-390403.jpeg

Ami ugyebár a legkézenfekvőbb, az az étvágycsökkenés. Valahogy a 35 fokban egyikünk se pörköltet kíván kenyérrel, de ha mégis, akkor is könnyebb lemondani róla ilyen időben. Tudom-tudom, kötelező nyári strandkaja a lángos, de ha lehet, ezt most hagyd ki és cseréld le a műtejfölös-transzzsírossajjtost gyümölcsökre, könnyű levesekre és finom zöldségekre! Sokkal egyszerűbb ilyenkor fogyózni, használd ki!

REGGELI-ESTI EDZÉS

jump.gif

Mivel szinte már veszélyes – de legalábbis rosszulesik – ebben az időben napközben sportolni, kénytelen leszel a napi mozgást korán reggel vagy este beiktatni, ami ha belegondolsz, egész jó! Ha reggel rá tudod magad venni, az egész napodat megcsinálod: beindul az anyagcseréd és a boldogsághormon-termelésed, energikus leszel és ezerrel égeted majd a kalóriákat all day long. Ha pedig este edzel, akkor könnyebb lesz elkerülni az óriásvacsit egy jó kis edzés utáni turmixszal. Totálisan megéri!

HIDRATÁLÁS-MÉREGTELENÍTÉS

pexels-photo-258106.jpeg

Amikor a legmelegebb van, akkor gyakorlatilag az izzadás válik a legfőbb napi tevékenységgé, de nem baj! Hadd méregtelenítsen csak a szervezeted, te pedig támogasd rengeteg cukormentes innivalóval, teákkal, vízzel, lédús gyümölcsökkel-zöldségekkel! Nincs jobb, mint azt látni pár nap után a tükörbe nézve, hogy milyen szép lett a bőröd. Kipróbálod?

VÍZISPORTOK

kutyalocsolo.gif

Hát igen, ez is elég kézenfekvő. Ha egész nap víz közelében vagy, akkor nem lesz nehéz fogyózni! Ússz és igyál rengeteget; így a napi edzéseidet örömmel tudhatod le a strandon! Egyre figyelj: ilyen időben nagyon nem ajánlott alkoholt iszogatni, mert azzal az egész diéta-életmódváltást a visszájára fordítod. Maximum este, már hűvösebb időben csússzon le az a bizonyos sör/bor!

NAPFÉNY

pexels-photo-137615.jpeg

Persze megfelelő óvintézkedések mellett tök jót tesz a fogyókúrádnak a napozás: a fény boldogsághormonokat szabadít fel és energizál, ergo jobban működsz, kisebb étvággyal, de vigyázz! Ne égesd magad emiatt a napon, az is bőven elég, ha az árnyékból szemléled az eseményeket, csak legyél minél többet kint! A diétád megköszöni majd.

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *