Posted on

3 furcsa szokás, ami segít a fogyásban

macska_szgepesjatek

Mindannyiunknak van valami dilije, egy hülye szokása vagy kényszeres berögződése, ha a kajáról és a fogyásról van szó: csomóan már-már kínosan pontosan méregetik egy hordozható mérleggel az ételüket ebédnél, mások percekig rágnak nyelés előtt, megint mások meg szó szerint méteres távolságot tartanak önmaguk és a kaja között. Ezek a furcsa viselkedésminták lehet, hogy beválnak egy-egy embernek, de szerintem abban egyetérthetünk, hogy rengetegen válnánk szemhéjrángósan idegessé, ha egész nap méregetnünk kéne, hogy mit eszünk, vagy percenként szólna a telefonunk a napi diétás idézetünkkel; mégis van egy-két-pár olyan szokás, amit érdemes felvenni, mert észrevétlenül tesznek hozzá a fogyókúránk eredményességéhez, és garantálják nekünk a sikert! Mik ezek? Mutatjuk:

REGGELI, EBÉD, VACSI EGYBEN

cook-food-kitchen-eat-54455.jpeg

Furcsának tűnhet, de ha mindent, amit egy nap meg akarsz és meg is fogsz enni, egyben látsz, akkor szinte biztos, hogy nem fogod túlenni magad napközben! Gondolj bele: 2 tojás, 2 zsemle, sajt, egy adag leves, egy adag saláta és egy cukormentes muffin – ha a napi kalóriaszükségletedet figyelembe véve (tudom, nem egyszerű feladat, de megéri) reggelente összeállítod a napi menüdet dobozokba, kiporciózva, akkor biztos, hogy nem tör majd rád a nassolhatnék; de ha mégis, akkor csak elő kell venned a napi adagodról készült fotódat, amit reggel csináltál! Hidd el, képtelen leszel többet enni, amikor egyben látsz majd mindent, amit aznapra terveztél. Egy próbát megér!

5 napos gyomorszűkítő étrend.png

#MEALPREP

pexels-photo-90893.jpeg

Ismered az insta-trendet, miszerint a kaja elcsomagolását minél szebben kell csinálni, és előre meg kell tervezni az egész napi, sőt heti menüt? Érdemes lenne rákeresned, mert amellett, hogy ebből már egy – érthetetlen módon, hiszen műanyagdobozokról van szó – külön művészeti irányzat nőtte ki magát, nagyon is okos kitaláció! Ha főzöl, és eldobozolod adagonként a kaját, nem lapátolod majd ki a fél kondért ebédre; a hűtőd rendezetten fog kinézni, te pedig annyit eszel majd, amennyire szükséged van. Arról nem is beszélve, hogy így milyen változatos étrendet tudsz összeállítani! Saláta avokádóval-tonhallal, egyféle leves és egyféle főétel, mindegyikből 2-3 adag a hűtőben… Csak felkapod és mész is a dolgodra, plusz napokra le van tudva az egészséges étrend!

‘PIHISZÜNET’ EVÉS KÖZBEN

pause_pasta.png

Sokan csinálják, sokaknak beválik: ha kajálás közben képes vagy párperces szüneteket tartani, sokkal kevesebb kajával fogod beérni napközben, próbáld csak ki! Ha nekiállsz egy tonhalas salinak, próbálj 3-5 falatonként megállni, tedd le az evőeszközt, állj fel, sétálj 1-2 percet vagy csak beszélgess; arra törekedj, hogy elteljen kábé 2 perc a következő 3-5 falat előtt! Durva türelemjáték, és biztos eleinte aggódni fogsz, hogy hülyének néznek, de mégis egy olyan szokás, ami tutira segít, ha alkalmazod!

Ezek mind-mind olyan kicsikét flúgos módszerek, amikkel megkönnyítheted a mindennapjaidat és gyorsabbá teheted a fogyásod – neked van valamilyen saját szokásod? Vegyél fel egyet, legyen az egy technika vagy mantra vagy bármi; ha a sajátod és segít neked, akkor a legnehezebb pillanatokban is lesz mibe kapaszkodnod!

6 kaja, amit bármikor, bármilyen mennyiségben ehetsz

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *