Posted on

egy mentális technika, amivel könnyebb lesz lefogynod

dieta-halom-kaja.gif

Ha megkérdezne bárki, hogy miért diétázol, miért mondasz le a kedvenc kajáidról és miért jársz el futni, mi lenne a válaszod? Valószínűleg a fogyás. Vagy az életmódváltás, vagy az egészség, esetleg önmagad motiválása, az önbizalmad fejlesztése vagy egyszerűen a jobb közérzet – nos, a helyes célmeghatározásról már beszéltünk, de itt az ideje egy kicsit jobban elmélyedni egy egyszerű kérdésben: elég motivációs erőt jelentenek a felsorolt célok?

muzli-tal-dieta.jpg
nemcsak a fogyás miatt hasznos, ha ilyeneket eszel!

Sok ember ugyanis csak bullshitel, amikor ezt válaszolja, belül viszont valami tök mást gondol: “hogy végre helyrejöjjön a szexuális életem”, “hogy végre meg merjem pályázni az álommelót”, “hogy ne essen minden alkalommal rosszul tükörbe nézni”. Furcsa lenne, ha ilyesmiket válaszolnának a fogyni vágyók, hiszen senki sem szereti kiteregetni a szennyest és elmondani azt, ami a legnagyobb motivációja és egyben fájdalma is – pedig érdemes lenne! Most nem az jön, hogy kezdj el blogolni az érzelmeidről -bár terápiás célra tökéletes, szóval ha gondolkozol ezen, bátran vágj bele-, meg az sem, hogy hívd fel a legjobb barátodat -mondjuk ez is jó feltöltődés-, inkább csak kicsikét kezdj el a valódi céljaidon és motivációidon gondolkodni! Ha az megvan, hogy legbelül mi a célod azzal, hogy lefogyj, akkor már félsikernél jársz: eggyel őszintébb a viszonyod magadhoz, ami csak jót fog szülni.

> ha tudni akarod, hogyan kell okosan célokat kitűzni, olvasd el a smart-célokról szóló cikkünket! >

Ha ez megvan, akkor jöhet a második fázis: a társítás. Gondold végig pontosan, hogy miket kell megtenned a célod eléréséhez (napi szintű sport, cukor elhagyása, semmi fehérliszt, motivációs napló, diétanaptár, stb.), és ezekhez az “utakhoz” társíts még egy célt! A magyarázat nagyon egyszerű: ha fogyni akarsz, annak van egy pár feltétele. Ez a pár feltétel viszont nemcsak a fogyáshoz tud elvezetni, hanem rengeteg más olyan célhoz is, amiket még nem is ismersz, például: ha azért diétázol, hogy nagyobb önbizalommal tudj állásokra pályázni, akkor minden bizonnyal eljársz sportolni is. Mi lenne, ha a sport nemcsak a sportról és a fogyásról szólna, hanem a kapcsolatépítésről is? Így már két célod van ugyanazzal a tevékenységgel: lefogyni és új állást találni, plusz kapcsolatrendszert kiépíteni a spinningen, futóklubban, edzőteremben, kangoo-órán, és így tovább. De szólhatna ez akár a pártalálásról is: ha azért jársz főzőiskolába, hogy könnyebben csinálj magadnak diétás, mégis finom fogásokat, akkor a fogyás mellett a bepasizás/becsajozás is lehet motivációd – egy út, két cél, és máris ottleszel minden órán!

hirdetés

Ha nagyjából megragadtad, mit is akarunk kihozni ebből a nagy motivációs kavalkádból, akkor itt egy kis segédlet, hogy még egyszerűbb és személyre szabottabb legyen, neked: töltsd ki és jöjj rá, hogyan termelhetsz magadnak még több célt ugyanarra a tevékenységre, és hogyan motiválhatod magad még erősebben – így a fogyás máris egy óriási lépéssel közelebb lesz, mint akár egy perccel ezelőtt!

miert-akarsz-lefogyni.png

AMI MÉG ÉRDEKELHET TÉGED:

a fogyáshoz vezető mentális stratégiák

motiváld magad minden nap – megmutatjuk, hogyan!

7-nap-dieta-naptar.png

hirdetés

 

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *