Posted on

8 reggeli-trükk, hogy heti 7000 kalóriát spórolj!

Ha reggelizős típus vagy, az már félsiker; mind tudjuk, hogy ez a szokás az egyik legerősebb fogyasztóeszköz, de biztos mindig jó élelmiszereket választasz ébredés után? Ahhoz, hogy totálisan kimaxold a reggelizés előnyeit, spórolnod kell a kalóriákon; most megmutatjuk, hogyan!

yogurt-2268125_960_720.jpg

1. CSAK SEMMI CUKOR

Nagyon fontos, hogy se a kávédba, se a sütidbe, se a palacsintádba, se semmibe ne kerüljön reggel cukor! Ha édesszájú vagy, akkor is válogass inkább a különböző természetes édesítők közül, és inkább gyümölcsöt egyél, mint cukros sütiket; az előre becsomagolt, palackozott koffeines italoktól pedig óvakodj!

2016_10_05.jpg

Amennyit spórolsz vele: kb. 200 kcal

2. CSERÉLD LE A KENYERED

Jobb, ha a kenyeret örökre elfelejted és kétszersültre cseréled! Sokkal kevesebb kalóriát viszel be így, mert a teljes kiőrlésű, kisebb kiszerelésű kekszektől hamarabb és hosszabb időre eltelsz, mint a sajtos stangliktól és tökmagos buciktól! Próbáld ki a házi pászkát; nem fogod megbánni!

slices-of-bread.jpg

Amennyit spórolsz vele: kb. 250 kcal

3. FRAPPUCINO HELYETT TEA

Ha imádsz reggelente és délutánonként a legközelebbi starbucksban sorbaállni a kedvenc tejes-habos kávédért, ezentúl válts! Kérj jeges-cukormentes, mandulatejes verziót, esetleg cukormentes zöld teát! Rengeteg kalóriád múlik rajta, és jobban érzed majd magad egész nap.

tea-428306_960_720.jpg

Amennyit spórolsz vele: kb. 150 kcal

4. LEKVÁR HELYETT FRISS SZÓSZ

Szereted a reggeli palacsintádat jó lekvárosan enni? Mi lenne, ha mostantól a cukros-édesítőszeres kedvencedet frissen ennéd a palacsintád mellé? Hidd el, nem fogod megbánni! Egy finom zabpalacsinta és összeturmixolt sárgabarack, a legjobb kombináció!

Jam_picture.jpg

Amennyit spórolsz vele: kb. 250 kcal

5. A TEJ FINOM, DE MÉRTÉKKEL!

Ha imádod a zabpelyhedet vagy a házi cornflakesedet egy jó nagy adag tejjel enni, az bizony elég finom, csak nagyon hizlaló tud lenni! Cseréld le a tejet light szójatejre, esetleg felhígított mandulatejre; így is nagyon finom reggelit kapsz, de ráadásként még eredményesebb leszel a fogyókúrádban!

strawberry-1882400_960_720.jpg

Amennyit spórolsz vele: kb. 100 kcal



6. BACON VAGY SONKA?

A bacon egy ellenállhatatlan húsféle, de sajnos nagyon sokszor túlzásba visszük a fogyasztását: egy megtömött jalapenoba még elmegy főételként, de 3 nagy szelet sülve a rántotta mellé már túlzás reggelente! Cseréld le a bacont pulykasonkára vagy húsmentes, vegán felvágottra, hogy formásabban kezdd már a másnapot is!

breakfast-713112_960_720.jpg

Amennyit spórolhatsz vele: kb. 200 kcal

7. CSERÉLD LE A SAJTOD!

A gouda, a camembert és a parmezán valóban finom sajtok, de nem minden reggelre ők valók! Cseréld le light mozzarellára, ricottára vagy fetára a túl zsíros sajtjaidat, és élvezd a változatos, mégis kalóriaszegény reggeliket!

cheese-1804461_960_720.jpg

Amennyit spórolhatsz vele: kb. 200 kcal

8. ÉLJEN A ZÖLDSÉG!

Ha a reggelijeidet is nagy részben zöldségekből fedezed – cukkinis frittata, paradicsomos mozzarella, uborkás szendvics, paprika és tojás -, elképesztően hamar érhetsz el brutális eredményeket! Próbáld ki a rendhagyó cukkinis muffint reggelire, vagy készíts görög salit és edd sonkával, kenyér nélkül!

vegetables-on-white-background.jpg

Amennyit spórolhatsz vele: kb. 150 kcal

cukormentesüdítő receptek.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *