Posted on

a feszes test alapszabályai – te mindegyiket betartod?

feszestest.gif

Ha szinte minden nap edzel, vagy legalábbis már barátkozol a sportolás gondolatával, érdemes bizonyos feszesítő ételeket-italokat enned-innod; és különböző alapszabályokat betartanod, amik biztosítják a fogyókúrád sikerét! Persze a sport önmagában a legnagyobb feszesítő eszköz, mégis nagyon sok dologgal ki lehet egészíteni a hatását, úgyhogy figyelj és tanulj; viszlát narancsbőr, remegő hájak és megereszkedett fenék – tartsd be ezeket a tippeket és kerülj extrabombaformába!

étterem.png

CITROMOS VÍZ

water-lemon-pool-summer-161466.jpeg

Kezdd minden egyes reggeledet egy óriási pohár vízzel, amibe egy fél citrom levét belefacsarod! Érdemes a grépfrútlevet is kipróbálnod, vízzel felöntve, de ha igazán extra hatásra vágysz, egy nagy adag langyos-citromos vizet kortyolj el reggel, rögtön ébredés után! Ez éhgyomorra iszonyú jó zsírégető, úgyhogy ha kitartóan iszogatod minden reggel, hamarabb lemegy az a pár kiló, az biztos!

FEHÉRJE

smoothie-1610909_960_720

Te mit szoktál edzés után inni/enni? Ilyenkor szinte a legfontosabb az, hogy mivel pótolod az elvesztett energiát és ásványi anyagokat, de segítünk: minden egyes futás/erősítés után tolj be egy fehérjeturmixot! Ez nem feltétlenül porból kell, hogy készüljön, egy sima banánturmix (növényi tejjel) is megteszi, sőt ha feldobod pár szem bogyós gyümölccsel és őrölt fahéjjal, elképesztően egészséges és finom “fogást” kapsz! Mostantól minden edzés után ez legyen a menü!

ROSTOK-ZÖLDSÉGEKBŐL

5941767410_f2a97afa2b_b

Miből áll egy átlagos étkezésed? Mindig eszel zöldséget? Jól gondold meg a választ, mert lehet, hogy ez az egy tényező áll csak a végleges fogyásod útjában: próbáltad már az arány-diétát? Muszáj rengeteg zöldséget enned, hogy a rostok feszesíthessék a tested és segíthessenek a hasadnak egy kicsit lelapulni; ebben a legnagyobb segítségedre a brokkoli, a paradicsom, a spenót, a petrezselyem, az uborka és a spárga lesz.

VÁLTOZTASS!

Brown_rice

Sose állj be mindig ugyanazokra a fogásokra, mert akkor kinyírod az anyagcseréd alkalmazkodóképességét, az pedig lassuláshoz fog vezetni: minden nap játssz a szénhidrát-adagoddal; egyszer például 100 gramm rizst egyél köretnek, másnap 50-et, azután 70-et, majd kezdd elölről, így a tested sose tudja majd, hogy mire számítson és a zsírégetés maxon fog pörögni! Ráadásul te is beoszthatod a napjaidat; a keményebb edzések után több jár, a pihenőnapokon kevesebb, így a motivációd is a topon marad majd!

GYAKORLATOK NAPKÖZBEN

32088593314_2bd441ce7c_b

Oké, nem kell minden szünetben sportmelltartóba és edzőgatyába átöltöznöd, csak állj fel óránként-kétóránként és csinálj végig egy-két gyakorlatsort! Nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy ez mennyire fontos, főleg akkor, ha ülőmunkát végzel, mert az sajnos a legnagyobb feszesség-gyilkos tevékenység, de ne aggódj, van remény! Ahányszor csak teheted, állj fel, végezz guggolásokat, sétálj minél többet és lehetőleg akkor is igyekezz otthon tornázni és erősíteni, ha éppen futni nincs időd!

AMIT NE CSINÁLJ

coffee

Vannak olyan tevékenységek, amiket muszáj elhagynod a feszesség érdekében: ilyen a reggeli habos latte fahéjas csigával, az “eszem gyümölcsöt, sokat, de igazából többnyire csak szőlőt” – ami ugye köztudottan a legcukrosabb gyümölcs -, a hétvégi koktélozás, az ízesített vizek és a túl sok fogyasztása. Ezek helyett inkább igyál cukormentes-növényi tejes kávét; igyekezz almát és bogyós gyümölcsöket, dinnyét enni; böngészd át a diétaguru alkohol-kisokosát, hogy tudd, mit a legjobb a hétvégén innod; ízesítsd magadnak a vizeket vagy készíts cukormentes üdítőket; és kerüld a sót, helyette inkább igyekezz csak fűszerezni, ja, és felejtsd el a csomagolt felvágottakat!

5 dolog, amit ne csinálj kajálás után!

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *