Posted on

4 haslapító kaja, amikből minden nap enned kell

pexels-photo-137615.jpeg

Mind tudjuk a nagy szabályt: a feszes és lapos has sajnos – vagy nem sajnos – csak 30%-ban sport kérdése, a maradék 70%-ot az étkezés teszi ki: pont emiatt lehetünk kicsit elszomorodva, amikor egy kiadós edzés után betoljuk azt a hamburgert… Muszáj nagyon odafigyelni az étrendedre, ha tökéletesen lapos és kockás hasat szeretnél! A titok: rostban nagyon gazdag kaják (tudod, hogy ne úgy nézz ki a strandon, mintha lenyeltél volna egy görögdinnyét), antioxidánsok (hogy boostold az immunrendszered és keményen bírd az edzéseket) és sok-sok protein (az anyagcsere és az izmok érdekében). Nos, a lángos és a pizza sajnos nem igazán felel meg ezeknek, de mutatunk 4 kaját, amiket ha minden nap megpróbálsz beépíteni az étkezéseidbe, ezer százalék, hogy nemsokára beljebb húzhatod a centit a hasad körül!

EGYES SZÁMÚ CSODAKAJA: BANÁN

pexels-photo-108059

Az összes buta gyümölcsdiéta és megvonásokon alapuló expressz-étrend tiltólistás gyümölcsöt csinált a banánból, de felejtsd el ezeket a hülyeségeket, és legközelebb pakold csak be azt a fürtöt a boltban! A banán nagyon-nagyon jó a vízvisszatartó reakciók elkerülésére, mert káliumban gazdag, úgyhogy a lapos has egyik legjobb barátja, ráadásul isteni desszerteket lehet belőle csinálni, a rosttartalma pedig annyira magas, hogy az emésztésed is hálás pár falatért… Persze, nem egy kalóriaszegény cucc (kb. 100 kcal/darab), azért nyugodtan egyél meg mostantól napi kettőt, mert el fogja venni az éhségérzeted és segít majd a fogyásban!

KETTES SZÁMÚ SEGÍTSÉG: PULYKAHÚS

letöltés (11).jpg

A lehető legokosabban döntesz, ha vacsorára-ebédre-szendvicsbe pulykát választasz: a fehérjetartalma extramagas, miközben a kalóriatartalma alacsony (kb. 110 kcal/100g): mondanunk sem kell, hogy ez az egyik legjobb arány, amit csak enni tudsz! Könnyen és kellemesen űzi el az éhségedet, ráadásul egy leucin nevű aminosavnak köszönhetően segít az izmok megtartásában és regenerálódásában, tehát: edzés+pulyka=lapos has! Heti háromszor legyen saláta és pulykamell a vacsora, látni fogod az eredményt, elég hamar!

HÁRMAS SZÁMÚ HASLAPÍTÓ: GRAPEFRUIT

pexels-photo-209549.jpeg

Nem véletlenül tartalmazza szinte az összes diéta a grapefruitot: nagyon durva emésztéssegítő és anyagcsereserkentő, plusz a zsírégetés legnagyobb barátja. De ne úgy edd, mint ahogyan a legtöbb hülye csodadiéta előírja (éhgyomorra reggel meg ilyen baromságok)! Ha minden kajálásod előtt eszel egy kicsit belőle, vagy iszol egy keveset a facsart levéből, 10 nap alatt simán leadhatsz 1-2 centit a derekadról… Érdemes kipróbálni! Építsd be minden nap valamilyen formában az étrendedbe és élvezd a zsírégetést!

5 dolog, amit ne csinálj kajálás után!.png

NÉGYES SZÁMÚ MENTŐÖV: GÖRÖG JOGHURT

yogurt-1612787_960_720.jpg

Ha még nem mindennapos a joghurtfogyasztásod, ideje egy kicsit megvariálnod az étrendedet, mert a (kifejezetten görög) joghurt csomó proteint tartalmaz, a probiotikumokra, amikkel ellát pedig nagyon durván szükséged van a bélrendszered megfelelő működéséhez, ráadásul kevesen tudják, de a bőrhibákat is kisimítja a mindennapos joghurtevés! Pont a béltisztító hatás az, amitől a hasad is laposabb lesz: ha fel vagy puffadva, keverj össze egy pohár görög joghurtot néhány darabka görögdinnyével és várd a hatást!

10 napos bikini-kihívás.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *