Posted on

egyedi, de bejön: próbáld ki az arány-diétát!

zöldségek.gif

Bizony, a percalapú fogyózás és a mantrázás mellett létezik még egy pár, igencsak fura és igencsak hatásos módszer, ha nem hagyományos módon, hanem inkább valamilyen furfanggal szeretnél lefogyni; ezek közül pedig az egyik kiemelkedő technika az arányok észben tartása. Ez a módszer azért jó, mert nem kell különleges recepteket megcsinálgatnod szinte kaphatatlan alapanyagokból, gasztro-tündérré sem kell avanzsálnod, ráadásul a szabadidőd is megmarad mozgásra vagy bármire, amihez kedved van, ahelyett, hogy futnád a felesleges köröket a bioboltokban.Jól hangzik, nem?

Alapvetően ennek az egésznek a lényege az arányokban rejlik: ha megeszel egy tál kaját, akkor annak meg kell lennie, hogy az adott ételben mekkora részt foglal el magának egy-egy összetevő; tehát ha húst eszel zöldséggel, akkor lehetőleg ne négy szelet steaket falj be fél paprikával, hanem egy jó nagy tányér paprikát falj be egy szelet steakkel. Vili?

fruit-salad-1150364_960_720.jpg
ilyen nasikkal nem nehéz tartani a zöldség-gyümölcs-szabályt…

És akkor jöhet az aranyszabály: akármikor, ha nekiállsz enni, a kajád háromnegyede (75%-a) szigorúan zöldségből vagy gyümölcsből álljon! Hús salátával, pita megtömve zöldségekkel, zöldségleves pirított kenyérkockákkal, cukormentes fagyi gyümölcsökkel – akármi is kerüljön az asztalra, igyekezz betartani a 3-1 arányt! Ha sikerül 1-2 napig ezt a tanácsot megfogadnod, hamar észreveszed majd, hogy:

sokkal hamarabb eltelsz

haslapos.png

Ha alaposan telerakod a gyomrod zöldségekkel és gyümölcsökkel, akkor a sok víz és rost miatt eggyel hamarabb érzed majd telítettnek magad, mintha húsos pitát vagy hambit ennél – egészen egyszerűen tápanyaggal látod el a tested és ő ezt meghálálja!

később éhezel meg

Mivel nem addiktív anyagokkal terheled a tested, amikor nyers, párolt, főtt vagy bármilyen zöldségeket eszel, sokkal tovább érzed majd tele magad és a felesleges nasivágy is elkerül majd – 2 nap és meglátod!

eltűnnek a random kajarohamok

635751883451968113-1516626270_large.imgopt1000x70.jpg

Amikor megválogatott, nagyon tápanyagdús alapanyagokból kezdesz el étkezni, a tested megfelelően válaszol: eltünteti az ad-hoc éhségrohamokat. A vércukorszinted egyenletes marad, és a hirtelen fagyi-és pizzavágyak is alábbhagynak; ez pedig beindít egy jótékony folyamatot, mert egészségesre egészségeset fogsz kívánni, úgyhogy zöldségekre fel!

green-422995_960_720 (1).jpg
A SMOOTHIEK ÓRIÁSI SEGÍTSÉGEID LEHETNEK, KATTINTS A KÉPRE ÉS TUDJ MEG TÖBBET ERRŐL!

ÖSSZEGEZVE

A diéta lényege, hogy naponta 3-szor egyél egy normál adagot (lásd: adagkisokos), és kétszer nasizhatsz egy-egy szem gyümölcsöt vagy 1-2 marék olajos magot! Minden főétkezésedet oszd fel fejben – a legjobb, ha egy tányéron látod egyben, hogy mit fogsz megenni, így nem fogsz mellényúlni vagy túl sokat enni -, és az adagod 75%-a zöldség és/vagy gyümölcs, a maradék 15 pedig szabadon választott (teljes kiőrlésű tészta, hús vagy tofu) legyen. A cukrot minden formában kerüld, napi egy kávét megihatsz és igyekezz sok-sok ásványvizet és teát fogyasztani, persze cukrozatlanul! Ezzel a diétával simán lemehet a heti 2 kiló úgy, hogy nem szenvedsz majd: a zöldségeket variáld és ízesítsd bátran, készíts gyors krémleveseket és sportolj, amennyi csak belefér; így simán elérheted a bikini-formát még idén nyáron!

hogy minden tiszta legyen, lássunk egy mintaétrendet:

mintaétrend_aránydiéta.png

győzd le az unalomevést!.png

Megosztás

3 thoughts on “egyedi, de bejön: próbáld ki az arány-diétát!

  1. […] mert lehet, hogy ez az egy tényező áll csak a végleges fogyásod útjában: próbáltad már az arány-diétát? Muszáj rengeteg zöldséget enned, hogy a rostok feszesíthessék a tested és segíthessenek a […]

  2. […] már az arány-diétánkról szóló cikket? Ha nem, mindenképp kattints és próbáld ki, de alkalmazd a boltban is! Persze, ha […]

  3. […] Persze ez sportszokásoktól, mindennapi aktivitástól, kortól, nemtől és kábé mindentől függ, de az irányadó szám – tehát egy nap alatt ennyi rostot kéne megenned – a 25-35 gramm. Jogos a kérdés: miben van ennyi? Nos, kábé egy kiló karfiolban, 100 gramm lenmagban, 200 gramm fekete babban, vagy 300 gramm mogyoróban. De ahelyett, hogy számolgatnád, inkább csak törekedj arra, hogy minden étkezésnél legyen valamilyen rostos zöldség a tányérodon! Hogyan? Azt megmutatjuk az arány-diétánkban! […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *