Posted on

5 tevékenység, amivel megtámogathatod a diétád

saunabelt.gif

 

Egészséges étrend, rendszeres mozgás, elég alvás, megfelelő hidratáltság, kis adagok, diétanapló, absztinencia, semmi cukor, semmi fehérliszt, kiegyensúlyozott életmód – ismerős? Gondolom, igen. Ha mindent megteszel annak érdekében, hogy elérd a siker-alakodat, nem árt tudnod, hogy a naplóíráson és a cukormentességen kívül mit tudsz mozgósítani azért, hogy gyors és még látványosabb legyen a fogyásod!




LÉGZŐGYAKORLATOK

aceventurameditation.gif

Rengetegen esküsznek a megfelelő légzés jótékony hatásaira, nem véletlenül: a stressz elűzésén és a fájdalomcsökkentésen kívül a zsírégetésre is tökéletes hatással van, ha naponta párszor megcsinálsz egy gyakorlatsort. A dolog lényege a hasi légzés: próbáld meg nem a tüdődet, hanem a ‘középpontodat’ teleszívni levegővel, majd lassan engedd ki; ezt csináld 5 percen keresztül, többször egy nap! Egyébként a meditációs gyakorlatok is mind-mind nagy segítséget jelentenek a fogyásban, konkrét technikákat itt találsz!

HIDEG-MELEG VÁLTÓZUHANY, OKOSAN

shower-shower-head-water-drop-of-water-161502.jpeg

Nagyon sok helyen lehet a hideg-meleg zuhany jótékony hatásairól olvasni, de nem mindegy, hogyan csinálod: mindig hideggel kezdj, először a lábfejeiden, majd a lábszáradon és a combodon! Utána jöhetnek a csuklók, az alkar, a felkar és a vállak; a szíved mindig az utolsó legyen, így elkerülheted a keringési problémákat és csakis a pozitív részét kapod majd el a dolognak! Csináld minden nap, először csak egy-kétszer váltakoztatva a hőmérsékletet, hogy tutira hozzászokj. Az anyagcseréd hálás lesz!




MASSZÁZS

masszazsmacska.gif

Igen, ez a remek tevékenység nemcsak a fáradt izmoknak és a letapadásoknak tesz jót, hanem az anyagcserédnek is! Ha teheted, minden héten masszíroztass; nem kell szalonba járni hozzá, csak kérd meg a párodat, hogy alaposan gyúrjon végig egy jó kis olajjal! Egyrészt örömteli és relaxáló, másrészt fogyást beindító… Kipróbálod?

ÁLLDOGÁLJ!

pexels-photo-30223.jpg

Amikor vársz a buszra, állsz? Amikor a munkában vagy, hányszor állsz fel? Nagyon kézenfekvő, mégis fontos kérdés: az egész napos ülés a legnagyobb ellenségünk, ráadásul mintha addiktív lenne. Hiába eszel keveset és figyelsz oda mindenre, ha folyamatosan ülsz, hiszen állva sokkal több kalóriát éget alaphangon a szervezeted, plusz az anyagcseréd sem “ül le” veled együtt. Mostantól figyelj oda, hogy amikor csak tudsz, ácsorogj! Nem nagy dolog, mégis sokat számít.




NEM EGY,INKÁBB KÉT POHÁR VÍZ KAJA ELŐTT

water-glass-theme-water-16490.jpg

Naja. Hányszor hallottuk már, hogy igyál meg egy pohár vizet minden étkezés előtt, és akkor kevesebbet fogsz enni! Most figyelj: ne egyet igyál, hanem kettőt! Persze nem kell egy perc alatt legyűrnöd, ha nem esik jól; a kajálás előtti negyed órában kortyolgasd el, így jelentősen kevesebbet fogsz enni, és legalább hidratálod is magad. Ez sem egy nagy cucc, de rengeteget tesz hozzá az erőfeszítéseidhez! Na, a következő kaja előtt már kétszer annyi vizet fogsz inni, ugye?

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *