Posted on

szavak, amik megakadályozzák a fogyásodat




Fogyókúrázni nagyon nehéz. Lefogyni is nehéz. Sportolni is nehéz, sőt kitartani is nehéz. De tudod, mi a legnehezebb? Ezeket a mondatokat elkerülni. Mert a pozitivitás nehéz. CSAK: az az igazság, hogy működik. Néhány apró változtatás, és készen is állsz – annyira sok béna szöveget használunk minden áldott nap, amik észrevétlenül rombolják a kitartásunkat… De ha egy kicsit dolgozunk azon, hogy ezeket a szavakat elkerüljük, akkor -szintén észrevétlenül- véget vethetünk a negatív kifejezések erejének. És ennek az eredménye egyszerű: boldog fogyás. Nézd végig, mi az a három szó vagy szókapcsolat, amit azonnal ki kell iktatnod a mindennapjaidból!

kéne.png

Na igen. A híres feltételes mód, amit annyiszor használunk, ha kibújhatnékunk van valami alól: a -na,-ne,-ná,-né toldalékokkal egy kicsit megenyhítjük a magunk dolgát, egy kicsit elbújunk a felelősség elől, egy kicsit megengedjük magunknak, hogy ne csináljuk meg aznap azt, amit kelleNE ahhoz, hogy továbblépjünk és leolvadjanak rólunk a kilók. Szóval. Amint kitűzöl egy célt, kerüld el a feltételes módot! Például: ne azt mondd, hogy ‘el kéne mennem ma futni’ (ugye, hogy bennevan a ‘lehet, hogy nem megyek’?), inkább azt mondd, hogy elmegyek ma futni! Ha egyértelműen kijelented, mi fog történni, akkor nem lesz kibúvó – nem kell ebben hinned, csak fogalmazz így. Csodálkozni fogsz a végeredményen.

NEM SZABAD.png

“Nem, köszi, nem ehetek kenyeret…”; “nem szabad csokit ennem”; “nem engedhetem meg magamnak a bulizást”… Ismerős? Az a baj, hogy a fogyásra vágyó embernek a tiltás olyan, mint kamasznak a szobafogság: szökés lesz a vége. Ha tiltólistás a kenyér ezen a héten, írd le magadnak, hogy amit ehetsz: barnakenyér, kétszersült, házi nachos, stb… Ezzel rengeteget fogsz segíteni magadnak, hiszen ha azt látod, hogy sok a lehetőség, elmúlik a feszültséged, míg ha egy vekni kenyeret látsz pirossal áthúzva, idegességedben megennél egy pékséget is. Érdemes kipróbálni, menni fog! Ha kiteszel egy papírt a hűtőre “amit szabad”-felirattal, örömmel fog eltölteni, mennyi mindent ehetsz!




www.dietaguru.com.png

“Muszáj lefogynom”; “muszáj elkezdenem végre”; “muszáj sportolnom”… Nem tudom, te hogy vagy vele, de a muszáj-szótól a legtöbb embernek – érthetően, többnyire gyerekkori berögződések miatt – azonnal elmegy a kedve az adott dologtól. Fogyózni nem muszáj, meg nem kötelesség meg ilyenek: fogyózni jó, változtatni meg még jobb! Nem muszáj salátát enni – válogass bátran a diétaguru receptjeiből! Nem muszáj futni – olvasgasd a mozdulj!-rovatot! Nem muszáj állandóan erősnek lenni – irány a pszicho oldal! Érted már? Semmi sem muszáj, mindent magadért tegyél. Ha pedig magadért fogod tenni,
boldog leszel. De tényleg.

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *