Posted on

“Ez az egy kaja változtatta meg az életem” – 5 sikersztori, ami csak egy élelmiszeren múlt

Szinte biztos tényként kezelhetjük, hogy minden egyes fogyózó és életmódváltó beírta már legalább egyszer a Google-ba, hogy “fogyókúrás élelmiszer”. Ez persze a legtöbbször kattintásvadász címekhez vezet, onnan pedig újra az útvesztőbe – változtassunk ezen! 5 sztori következik 5 olyan nővel, akinek már sikerült az életmódváltás mégpedig egy ételfajtára koncentrálva; válogass ezek közül, hátha neked is bejön valamelyik!

1.’Elkezdtem rákot enni és rögtön beindult minden’

“Elsőre furcsának tűnhet, de nálam a rákfajták indítottak be mindent” – meséli Anita, aki összesen 10 kilót dobott le. “Rájöttem, hogy egész egyszerűen ez a kedvenc ételem és még csak nem is hizlal. Elkezdtem mindenféle módon elkészíteni, és napi egyszer biztosan ettem belőle – ráksaláta, garnélarák zöldségekkel vacsira, koktélrák bulikhoz (természetesen cukormentes szósszal), rákos omlett reggelire. Valamiért mindig eltelek tőle, úgyhogy nálam ez a kaja az abszolút befutó, a fehérjetartalma miatt pedig mindenkinek ajánlom, egyszerűen erőt ad, eltelít, de mégsem nehéz, mint a legtöbb kedvenc kaja!”

2.’A válasz egyszerű: zöldségek’

“Tudom, hogy ez nem akkora felfedezés, de én nem is hiszek a csodaszerekben” – számol be Klára, összesen 6 kiló fogyás után. “Mikor már nagyon meguntam minden diétát és okoskodást az egészséges táplálkozással kapcsolatban, fogtam magam, és létrehoztam a saját szabályomat: kenyér és tészta helyett zöldségek. Hát, bejött! Mivel a különböző zöldségekben is bőven van szénhidrát, ez a mennyiség pedig az én aktivitásomhoz tökéletesen elég, megoldódott a helyzetem. A kedvenc reggelim a cukkinis rántotta, vacsorára pedig imádok karfiolsteaket enni – a fogyás már nem is olyan bonyolult!”

>> ha érdekel, milyen a tökéletes és gyors zöldségkupac receptje, kattints! >>

3.’Ha hiszed, ha nem, az én megoldásom a bacon’

“A hosszantartó túlsúlyom miatt elkezdtem rettegni minden olyan jellegű kajától, ami elvileg hizlal”- kezdi a sztoriját Zsuzsa, aki 5 kilótól szabadult meg nemrég. “Persze emiatt sokkal inkább vágytam is rájuk. Nagy kedvencem a bacon, de szinte sose engedtem meg magamnak, a kilók mégse szálltak el – egészen addig, amikor elegem lett, fogtam magam, és elkezdtem sportolni. Futni és úszni jártam kitartóan, és mintha csoda történt volna, beállt az étvágyam és megszűnt az ételektől való félelmem. Akkor elkezdtem bacont enni, bátran, amikor csak kívántam, és a fogyás még jobban beindult! Persze nem állandóan ezt eszem, de az, hogy végre nem rettegek ilyen jellegű ételeket enni -ráadásul a zsírtól extrajó formában érzem magam az uszodában-, megváltoztatta az életem.”

+recept: baconös-sajtos jalapeno-paprika

4.’Banánnal jó az élet!’

“Régen rettentően imádtam nasizni, főleg édességeket” – számol be Márti. “Persze most is szeretek, nem arról van szó, de azért elég durva eredményeket lehet elérni, ha az ember tényleg tápanyagokat visz be és nem üres kalóriákat, mint például csokit. Fogtam magam, és a mindennapos csokiadagomat lecseréltem egy banánra. Egy hét után már éreztem az eredményt a nadrágjaimon! Folytattam a jó szokásomat és türelmesen, a finomított alapanyagokat szépen elhagyva kialakítottam egy sokkal élhetőbb életmódot, a banán pedig még mindig nagy kedvencem, főleg sport előtt és közben!”

5.’A fehérjeturmix a legjobb dolog’

“Nekem az volt a legnagyobb bajom, hogy egyszerűen folyton éhes voltam” – kezdi Juli, 20 kilós fogyással a háta mögött. “Persze csak sok idő után jöttem rá, hogy az üres kalóriák és a tápanyaghiány okozta ezt. Elkezdtem vitamindúsabban enni, de akkor még nem figyeltem annyira, csak próbáltam feltölteni a raktáraimat – az éhségem azonnal csillapodott, de a teljes sikert a fehérjeturmix hozta el! Elkezdtem súlyzózni, gyalogolni, később kocogni, és az edzést folyton egy nagy adag turmixszal zártam. Egy idő után kialakítottam azt a szokást, hogy este edzettem és utána egy bogyós gyümölcsökkel felturbózott fehérjeitalt ittam, vacsora helyett. Hát, mondanom sem kell, az eredmények magukért beszélnek!”

AMI MÉG ÉRDEKELHET TÉGED:

4 fogyókúrás sikersztori – hátha neked is bejön valamelyik!

“Letettem a cigit és végre sikerült lefogynom”

“Rászoktattam magam a futásra és nem is volt olyan vészes”

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *