Posted on

tényleg fogyaszt a citromos víz?

citromos-viz.gif

Nagy valószínűséggel te is nyomtál már olyan elszánt reggeleket, amikor a finom lattédat langyos-citromos vízre cserélted a komolyabb zsírégetés érdekében – arra viszont azóta is biztos kíváncsi vagy, hogy megérte-e! Persze a diéta címszó alatt mindenhol azt kapja az ember, hogy alap a citromkarikás, savanyú lével ízesített víz, de ez csak cukros ice tea-pótlék, vagy valóban hatásos fogyasztószer?

pexels-photo-416489.jpeg
megkívántad, igaz?

Szinte már nincs diéta, ami ne ajánlaná a reggeli langyos vizet citrommal – állítólag a kettő együtt emésztést serkentő és zsírégető hatású, úgyhogy “csakúgy olvadnak rólunk a kilók”, ha beépítjük ezt az italt a mindennapjainkba. Bár azt már a mezei nyulak is tudják, hogy a citromban C-vitamin van, ergo egészséges, és persze az sem mellékes, hogy a víz elengedhetetlen a folyamatos hidratáltság fenntartásához, az mégis kicsit homályos, hogy miért lett a citrusos víz olyan elsőszámú diétaközhely, mint a “nem eszem 6 után”, vagy a “mindenből csak lightot“-alapelv. Lássuk a medvét!

hirdetés

Bár az igaz, hogy a megfelelő mennyiségű vízivás fokozni tudja az anyagcserét, azért azt nehéz elképzelni, hogy segít, ha háromszor szedsz a pacalból, nem? Így hát meg kell vizsgálni a másik összetevőt: a citromot. Ez egy igazi kis csodagyümölcs: vírusölő tulajdonságai és C-vitamintartalma miatt támogatja az immunrendszered, egészséges mértékű vízhajtó hatása van (így segít legyőzni a puffadást), plusz -és ez a legfontosabb a mi szemszögünkből- támogatja a thyroxin-hormon termelését, ami a szervezet anyagcsere-folyamatainak sebességét szabályozza. Magyarul: a citrom tényleg zsírégető hatású, DE csak bizonyos mértékig; hiába iszod egész nap, nem fogsz kortyonként két kilótól megszabadulni, mondhatja ezt akármennyi kattintásorientált diétaportál (fogyj 4 kilót citrommal! és társaik) – ez inkább egy tökéletes, étrendet kiegészítő ital, főleg, ha a szokásos napi cukros üdítőd helyett iszod!

pexels-photo-461415.jpeg
akkor jársz a legjobban, ha mindig más gyümölcsöt áztatsz be ásványvízbe és azt iszod!

MENNYI AZ ANNYI?

Most, hogy tudod, a citromos víz tényleg jó hatással lehet a diétádra, jobb, ha azt is tudod, mikor és mennyit kell belőle innod, hogy a lehető legjobban járj. A reggeli langyos változat például tökéletes választás, hogy kíméletesen beindítsd az anyagcseréd és felkészítsd a tested az egésznapos zsírégetésre. Minden reggel igyál meg 2 dl-nyit egy negyed citrom levével! Napközben cukormentes gyógyteával, ásványvízzel, lédús gyümölcsökkel és egy-két pohár 100%-os gyümölcslével hidratáld magad, este pedig jöhet még egy löket a citromos vízből! Így elfelejtheted a C-vitamintablettákat, sértetlenül túléled a náthaszezont és támogatod a fogyásod – arról nem is beszélve, hogy a fanyar-savanyú íz étvágyűző hatású, így vacsi előtt egy jó nagy pohárral csak jót érhetsz el!

(ne fogyaszd a citromos vizet, ha refluxszal vagy gyomorégéssel küzdesz!)

cukormentesüdítő receptek.png

Amik még tetszenének Neked:

a hidratálás fontossága a diétában
5 napos almakúra a lapos hasért
4 haslapító kaja, amikből mindennap enned kell
Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *