Posted on

eljött, amire olyan régen várunk: a nagy pizzadiéta

pizzamacs.gif

Fogadjunk, hogy egy valamit mindig nagyon-nagyon hiányolsz, amikor elkezdesz diétázni – és mint minden valamirevaló ember, ez az egy valami biztos nálad sem a joghurtos-csirkés saláta, a sómentes főtt zöldség vagy a megszikkadt kétszersült, inkább az óriáskedvenc, (az egyébként annyira nem is veszélyes) pizza. Mit szólsz, ha azt mondjuk, hogy ne iktasd ki tovább az étrendedből, mert igenis lehet vele fogyni? Hülyék vagyunk? Hidd el, annyira azért nem!

pizza-924023_960_720.jpg
egy szelet spenótos pizza? naná!

Kezdjük azzal a dolgot, hogy minden fogyózó, fogyni vágyó, kaját szerető vagy csak az éterben létező ember imádja ezt az olasz kaját és sajnos egyben retteg is tőle, hiszen a 32 centiméternyi tészta, a jó sok zsíros feltét, a fél kiló sajt és az a jó pár kanál olaj valóban nem hangzik túl diétásan. De ez tényleg egyenlő azzal az étellel, amit már az időszámításunk előtti 3. évszázadban is rendszeresen köveken sütöttek?

Hadd segítsünk: NEM.

Mivel a pizza rémálommá vált azok szemében, akik valaha akarnék még S-est hordani, a trendet követve minden diéta ellenzi, sőt tiltja ezt az isteni fogást, pedig nem kéne, gondolj csak bele: egy szelet iszonyú vékony, egészséges és rostokban gazdag lisztből gyúrt tészta friss és cukormentes paradicsomszósszal, zöldségekkel, kevés hússal, kevés reszelt növényi vagy minél alacsonyabb zsírtartalmú sajttal – ez már nem is hangzik olyan szörnyen, nem? Akkor ismerkedjünk a pizzadiétával!

hirdetés

A fogyókúra lényege, hogy sose rendeljük, inkább magunknak készítsük a pizzát, de ha mégis inkább étteremre hagyatkoznál, akkor is a lehető legvékonyabb, paleo és mindenmentes tésztát válaszd, és csak minden harmadik nap készüljön lisztből a tészta! Jogos a kérdés: ha nem finomlisztből és élesztőből, akkor mégis miből gyúrd? Nos, itt jön a képbe a brokkoli alapú pizza, a karfiolpizza és a paleo pizza: fogyózz végre önfeledten, isteni ízekkel, változatosan! Amit még szigorúan be kell tartanod, az a feltétekre vonatkozó szabály: a 32 centis kör 70%-a zöldségekkel borított legyen és csak a maradék 30-at fedje light sajt és hús. Hidd el, egy-egy vékonytésztás és tápanyagdús szelet jelentősen kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az amerikai (kolbászos-sajtos-félmétervastagságú), másnapos (legyen rajta minden) vagy húsimádó (egy farmot tegyenek rá) változat.

kalóriatartalompizza.png

Most, hogy talán lejjebb esett a kezdeti sokkból adódó rettentően magas pulzusod, lépjünk is tovább: a diéta arra hajaz, hogy minél kiegyensúlyozottabban táplálkozz, úgyhogy a reggelid minden nap egy jó nagy turmix (banánból, spenótból, növényi tejből, bogyós gyümölcsökből), esetleg egy kisebb adag cukormentes zabkása legyen! A pizzát délben edd, míg a délutáni nasid olajos magvakban, egy szelet cukormentes csokiban, pár szem gyümölcsben vagy egy nagy pohár kurkuma-lattéban merüljön ki; a vacsidhoz pedig szabad kezet kapsz, de törekedj a szigorúan minimális szénhidrátbevitelre! Emellett természetesen ügyelj nagyon a sok-sok víz, gyümölcstea és gyümölcslé fogyasztására, sportolj, amennyit csak tudsz és vezess diétanaplót! Ahhoz, hogy maximális eredményeket érhess el, megosztunk veled egy mintaétrendet; igyekezz minden nap a leírtakhoz hasonlóan kajálni!

>> ha érdekel, hogyan csinálhatsz két összetevőből pizzatésztát, kattints! >>

pizzadiéta_mintaétrend.png

padlizsánból pizzát-.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *