Posted on

a 10 legzsírégetőbb, otthon is végezhető gyakorlat

hirdetés

Természetesen a gyakorlatok mennyisége és módja mindig változik, attól függően, hogy mi az aktuális célunk, de egy valami állandó: az adott mozgás zsírégető értéke. Ha te is bajban vagy, amikor erősítesz vagy épp semmi kedved/alkalmad futni menni, mégis égetnéd a zsírt, akkor nagyon figyelj! Ez a lista a gyakorlatok top 10-e: kihagyhatatlanok, ha fogyni szeretnél, és egyikhez sem kell extra felkészültség vagy felszerelés sem; csak állj neki és fogyj!

ra,unisex_tshirt,x925,101010-01c5ca27c6,front-c,217,190,210,230-bg,f8f8f8.lite-1u1.jpg

NÉGYÜTEMŰ FEKVŐTÁMASZ

burpee.gif

Igen, tudjuk, az iskolában az egyik rémgyakorlat a négyütemű fekvő volt, de nem véletlenül erőltették annyit: ez a bárhol elvégezhető kardió megmozgatja a felsőtested és a lábaid is, jót tesz a szívednek és nagyon sok kalóriát éget!

KITÖRÉSEK (UGRÁLVA)

jumpinglunges.gif

Ez a gyakorlat csodálatosan szép, feszes és tónusos testet tud neked varázsolni, csak kitartóan kell otthon csinálgatnod! Az pedig, hogy ugrálva végzed el, extra kalóriaégetést jelent, úgyhogy hajrá!

HASPRÉS NYÚJTOTT KÉZZEL-LÁBBAL

jackknifecrunch.gif

Ha azt gondoltad, a ‘sima’ hasprések hatásosak, próbáld ki a nehezített variációt: hasprés nyújtott kézzel és lábbal! A hasnak olyan részeit is megmozgatja, amiket az egyszerű felülések nem, így a kockahashoz vezető út nélkülözhetetlen mérföldköve ez a gyakorlat!

KITÖRÉSEK LÁBEMELÉSSEL KOMBINÁLVA

lunges.gif

Ha ezt a feladatot szép lassan, szabályosan csinálod, az izmaid mellett a koordinációs képességeid is jelentősen növekednek, az egyensúlyérzékeddel együtt, arról nem is beszélve, hogy milyen zsírégető folyamatokat indít el, úgyhogy ki ne hagyd a következő erősítésből!

hirdetés

GUGGOLÁSBÓL FELUGRÁS

jumpingsquat.gif

Valószínűleg próbáltad már, de ha nem edző vagy megfelelő mennyiségű önfegyelem segítségével, akkor tuti nem csináltad helyesen, ugyanis fél perc igazi, lassú, koncentrált és mélyre menő guggolásból felugrás felér egy erősebb sprinttel, ha a kalóriákat és a fáradtságot nézzük – iktasd be minden nap ezt a gyakorlatot az edzéseidbe, és élvezd a felgyorsult fogyást!

A KLASSZIKUS FEKVŐ

pushups.gif

Ez az a gyakorlat, ami még a leggyakorlottabb sportolón is kifog, ha nem csinálja nap mint nap: kezdd női fekvőkkel az edzéseidet, aztán fokozatosan térj át a szabályos fekvőtámaszra, és ne feledd: inkább egy szabályos, mint 10 semmilyen!

A PLANK

plankk.gif

Mi már írtunk erről a csodagyakorlatról korábban, sőt egy plankihívást is teljesítettünk együtt; ha még nem próbáltad, mindenképpen ugorj neki! Ebben a gyakorlatban az a jó, hogy amellett, hogy fogyaszt és erősít, a kitartást és a motivációt is növeli – ha nem hiszed, járj utána!

A “GYORSKORI”

lateraljumps.gif

Ez az egyszerű, mégis nagyon hatásos ugrálás megmozgatja a legnagyobb izomcsoportjaidat, ami kitalálhatod mit jelent: több kalória elégetését! Ugorj neki azonnal!

PLANK FUTVA

plankfutva.gif

A legközelebbi plank-teljesítésed alatt próbáld ki, hogy egy helyben futsz a gyakorlat közben! Iszonyú nehéz lesz, de nagyon megéri: pár pluszmozdulat és olvad is a háj!

A JUMPING JACK

jumpingjack.gif

Talán a legegyszerűbb kardió, ami csak létezik, és egyben az egyik leghatékonyabb is: bemelegítéshez, szökdelős edzésekhez és erősítő edzések kalóriaégetésének fokozásához is tökéletes – ugrálj gyakrabban!

hirdetés

KEDVCSINALO1.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *