Posted on

ha nem tudsz lemondani róla – egyhetes szendvicsdiéta

A kenyér nem egy diétabarát dolog, ezt mindenki tudja. Mi is megírtuk már, hogy miért jársz jobban, ha elengeded az étrendedből, azonban jó páran nagyon is hadilábon állnak a kenyér teljes kizárásával- nekik akkor nincs megoldás? Igenis van! Ha könnyen meg tudsz állni egy normális adagnál, és imádod a változatos szendvicseket, akkor ezt a diétát neked találták ki!

bread-food-plate-rucola.jpg

Persze szigorúan csak zablisztből, teljes kiőrlésű lisztekből vagy alternatív megoldásokkal készült kenyerekből (lásd: felhőkenyér>>) pakolhatod össze a napi szendvicseidet, hiszen az egészséged még mindig az első marad; de ha megfelelő mennyiségű fehérjét, aminosavat és zöldséget-gyümölcsöt viszel be a szendókkal, akkor a kiegyensúlyozott táplálkozásod alapjait is megteremtheted úgy, hogy egyszerű, mégis nagyon finom fogásokat választottál a fogyód alapjának!

A diéta alapvetően napi 3 szendvicset engedélyez – persze nem fél méteres bagetteket, de azért normális méretűeket -, és két “nasi”-időt, ami alatt megengedett a tejeskávé (cukormentesen), egy marék olajos mag vagy bármilyen zöldség, gyümölcs. Természetesen meg kell innod 2-3 liter vizet és gyógyteát, a cukros gyümölcsleveket  és üdítőket azonban kerüld el messziről!

teavagykávé.png

Egy szendvics mérete legyen két fél szelet kenyérből egy tenyérnyi (vagy egy zsömle elfelezve), amit alaposan megpakolhatsz a tippek alapján! Vigyázz: kerüld el a ketchupot és a majonézt, bármilyen cukros öntetet pedig tilos használnod! A felsorolt szendvicsekből napi 3 darabot válogathatsz össze, a nasijaid pedig legyenek tápanyagban dúsak, de kalóriában szegények! Így teljesen észrevétlenül és könnyen leszaladhat heti 2-3 kiló is, a gyomrod összeszűkül majd (persze ha nem óriáshamburgereket eszel), és sokkal örömtelibb lesz a diéta, mert lesz energiád létezni! Igyekezz minél többet sportolni, hogy még hamarabb elérd a célod!



szendvicsdiéta.png

és akkor jöhetnek a nasik, amiket az étkezések között ehetsz:

nasik_amiketehetsz.png



lencséből liszt otthon- igen!.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *