Posted on

apró edzéstrükkök, hogy még többet fogyhass



Ha azt érzed, hogy már unalmas és kicsit rutinszerű minden edzésed, vagy nem okoznak akkora örömet az erősítések, mint régen, akkor nagyon figyelj, mert ezekkel az apró trükkökkel most motiváltabb és sokkal törtetőbb lehetsz!

edzés.gif

Van olyan, hogy belefáradunk a sorozatokba, meg olyan is, hogy unalmassá válik a mindennapos futás; annyira, hogy végül el se indulunk többet: sajnos a motiváció a mozgás terén egészen egyszerűen elengedhetetlen, hiszen az evést még csak-csak meg tudod állni nélküle, de a zsírégetéshez pont annyira kell, mint a sportcipő – nincs eredmény nélküle. Ahhoz, hogy élvezhetőbbek legyenek az edzéseid és bármikor átlendülhess a holtponton, fogadd meg a diétaguru edzéstippjeit!

SZÁMOLÁS? VISSZAFELÉ!

maxresdefault (2).jpg

Amikor fekvőtámaszból, szökdelésekből vagy hasprésből egy bizonyos mennyiséget próbálsz teljesíteni, borzasztó azt érezni, hogy már kivagy, de még a fele hátravan, ugye? Amikor legközelebb erősítesz, számolj visszafelé, vagy oszd fel 5-ösével, 10-esével a mennyiséget! Amikor visszafelé számolsz, annyira kell koncentrálnod, hogy nem tudsz a szenvedéssel törődni, ha pedig etapokat teljesítesz, sokkal motiváltabb leszel – próbáld ki!

FUTÁS VÁLTOZATOSAN

runner-546896_960_720.png

Ha rendszeresen jársz kocogni vagy futni, akkor biztos tudod, hogy milyen nehéz a futómotivációt megtartani – csakis változatossággal megy! A legjobb, ha eljársz, de néha futópadozol is, viszont ha erre nincs lehetőséged, akkor az edzésterveken változtass: egy perc futás, egy perc kocogás, egy perc séta, ez jó párszor ismételve, aztán egy bizonyos mennyiségű perc egyben lefutva, aztán újra HIIT-edzés, sprintekre koncentráló edzés és így tovább – csak így megy majd a fejlődés, de így viszont nagyon!

ERŐSÍTÉS ÉS KARDIÓ

GettyImages-542310603-5702beb43df78c7d9e71fbb5.jpg

Nem győzzük hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy váltakozzanak az erősítő edzések és a kardió: aznap, amikor nincs kedved vagy erőd kocogni menni, akkor csak szökdelj egy párat és vágj bele egy kis erősítő edzésbe! Sokan ott rontják el, hogy folyton kihajtják magukat egy gépen vagy futás közben, de néha kell egy kis lazázás; tedd be a kedvenc zenéidet, táncolj és felülésezz felszabadultan, -néha- célok nélkül, csak az élvezetért!

katt_reggeli.png



Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *