Posted on

a fogyókúrád legjobban félreértett barátja: a banán

banánlopómajom.gif

Ugye, hány nagyon okos villámdiéta és “életmódváltó” módszer tiltja a banánt? Nem véletlen, hogy az emberben az marad meg, hogy ha fogyni akar, nem szabad banánt ennie, mert ugye a gyümölcs az csak az extrasavanyú bogyós gyümi lehet… A híres 90 napos diéta is úgy fogalmaz, hogy délelőtt csak és kizárólag gyümölcsöt szabad enni, minden egyes nap, mondjuk almát meg nektarint áfonyával – ez mind oké, de mi az istenért tiltott a banán? Mert van némi tápanyagtartalma? Igen, elég sok helyen félre van értve, de itt az ideje tisztába tenni a dolgokat; most felsoroljuk neked az összes indokot, ami miatt muszáj visszavenned ezt az isteni és édes gyümölcsöt az étrendedbe!

HA BANÁNT ESZEL, IZMOT ÉPÍTESZ

cache_2464227852.jpg

Mivel a banán az egyik legtermészetesebb magnéziumforrás, elképesztő izomtámogató ereje van, ráadásul a fehérjetartalma segít a regenerálódásban egy kemény edzés után! Ha legközelebb desszertet kívánsz futás után, egy jó nagy banánturmix biztosan a javadra fog válni!

diétateszt.png

JÓ KEDV-TURBÓ

smilie.jpg

A banán nemcsak úgy néz ki, mint egy mosoly: a benne található B9-vitamin, hétköznapi nevén folsav segít a depresszió elleni küzdelemben és a stresszoldásban! Durva, de még az orvosok is sokszor ajánlják a folsav-bevitel növelését, ha valaki antidepresszánsokat szed, hogy erősítse a hatást! Szóval napi 1-2 banán és viszlát negatív gondolatok!

LAPOS HAS? IGEN!

CYY204.jpg

A hasi puffadás még a legkockásabb részeket is könnyen lufivá varázsolja – de a banán erre is ellenszer! Egy kutatás kimutatta, hogy azok a nők, akik napi 2 banánt megettek étkezéseik előtt nemcsak kevesebbet ettek utána, de egy hónap után 50%-kal laposabb lett a hasuk, mint azoknak, akik egyáltalán nem ettek banánt… Mivel ez a gyümölcs támogatja a gyomor-és bélbarát baktériumok termelését, ideje neked is beszerezni egy jó nagy fürttel!

VISZLÁT, SÓVÁRGÁS!

pexels-photo-94436 (1).jpeg

Mivel a banán – főleg egy kis szójatejjel, turmix formában – stabil szinten tartja a vércukrodat, végre megszűnhetnek a mindennapi őrült csoki-és cukorsóvárgós pillanataid! Próbáld csak ki; meglátod majd, hogy kevésbé leszel kajamániás, ha napi 1-2 banánt megeszel.

WC: PIPA!

man-297369_960_720.png

Beszéljünk a nagy dolgokról: ha rendszeresen eszel banánt, a bélvédő baktériumok hatására normalizálódni fognak az ügyeid odalenn; hasmenésre és székrekedésre is szuper ez a nagyon rostos gyümölcs, úgyhogy ha bármi problémát érzel nagydolgozás közben, érdemes azonnal betolnod egyet!

VITAMINBOMBA

banana-shrub-banana-food-fruit-57712.jpeg

A banán vas-, C-és A-vitamintartalma miatt általánosan sokkal energikusabbnak és egészségesebbnek fogod magad érezni; ráadásul béta-karotin és antioxidánsok is találhatók benne, szóval elképesztően komplex tápanyagforrás. Nem véletlen, hogy a sportolók edzés előtt – és közben – banánt esznek, hiszen az energiatartalma erősen megtolja a teljesítményt!

isteni magkenyér.png

PEKTIN? PEKTIN!

pexels-photo-357650.jpeg

Tudod, mi az a pektin? A vastagbélben található baktériumok egyik legkedveltebb tápanyagforrása, ugyanis a segítségével meggátolják a koleszterin felszívódását! Mivel a banán pektinben gazdag, kitalálhatod, mi a hatása: fogyás és egészség!

+1 TIPP

banana-tea-recipe-for-better-sleep.jpg
healthyfoodhouse.com

Próbáltad már a banánteát? Bizony, nemcsak magát a gyümölcsöt tudod enni; a belőle házilag főzött tea is isteni, ráadásul csodás altatószer! Ami nagyon fontos, hogy ehhez a recepthez csak és kizárólag bio banánt használhatsz, mert a héja is kelleni fog a főzetbe! Vágd le a banán végét, tedd egy bögrényi forró vízbe és forrald 10 percig – egy csipet fahéjjal is ízesítheted, jót fog tenni neki! Minden este szürcsölj el egy ilyen teát és végleg elhagynak az álmatlan éjszakák.

katt_reggeli.png

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *