Közzétéve:

hasra edzel, de nem látszik? – 4 hiba, ami ezt okozhatja

abs.gif

Mind tudjuk, hogy a világ legnehezebb dolga egy kemény edzéstervet betartani és kitartóan fejlődni; hát még akkor, ha nem látjuk igazán eredményét! Ha rendszeresen edzel és szeretnél kockás-lapos hasat, akkor biztos szoktál rá keményen dolgozni, de mégis sok esetben egy csomó idő után sem körvonalazódnak a megálmodott kockák. Miért van ez? Felsorolunk neked 4 okot – a túl sok kaján, kardión és a monoton hasizmozáson kívül -, amik a csalódottságodat okozhatják!
NEM HASZNÁLOD A HÁTAD

pexels-photo.jpg

Egy olyan területről van szó, amiről nem is gondolnád, milyen elengedhetetlen a hasizom építéséhez: ha a hátizmod nem elég fejlett, a hasizom-gyakorlatokat sem fogod tudni 100%-osan végezni, ami sajnos nem is vezet majd kockahashoz! Fontos, hogy megfelelő hátizom-edzettséged legyen: járj el úszni, vagy csinálj különböző koncentrált feladatokat, hogy szuper erőben legyél, és tökéletes erőbedobással dolgozhass tovább a hasadon!

NEM ÉPÍTED AZ IZMOT

pexels-photo-348487.jpeg

A legtöbben azt csinálják rosszul, hogy a különböző hasizom-gépeken inkább sok gyakorlatot végeznek, de azok könnyűek – fordítsd meg az arányt! Megfelelően, szabályosan végzett felülésekkel és a gépeken való nehezítéssel ugyan kevesebbet tudsz majd csinálni az adott gyakorlatból, de hatékonyabb lesz az izomépítés – te pedig ezt szeretnéd, nem?
CSAK “HASIZOMNAPON” CSINÁLOD A GYAKORLATOKAT

situp.gif

Jobb, ha a heti edzéseidet nem különböző testrész-napokra szeded szét, hanem kardió és erősítő edzéseket különítesz el egymástól, ami pedig még fontosabb: a kardió-napokon is csinálj hasizom-gyakorlatokat, ha azt szeretnéd a legjobban építeni, így az erősítésekkor is koncentrálhatsz rá, de pluszban egy picit a futásaid után is… Így azért már mindjárt más lesz látvány!

NEM INTERVALLUMOZOL ELEGET

photo_distance-runner@2x.jpg

Sűrűn futsz/ugrálsz/úszol, vagy bármi mást sportolsz, és jól is megy? Sajnos ez még önmagában nem elég ahhoz, hogy minden célod 100%-osan teljesüljön, ugyanis a monoton futás nem hat eléggé a hasadra, de az állóképességedre se annyira, mintha intervallumos edzéseket tartanál! 3 perc kocogás, 1 perc séta, 3 perc futás, fél perc sprint – ha ezt ismételgeted -bár néha fájni fog-, a fejlődést látni fogod a hasadon (is)!
cukormentesüdítő receptek.png

Megosztás
Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.