Posted on

5 vasárnapi szokás, amiktől egész héten fogyni fogsz

sunday.gif

Ne is kerteljünk: a vasárnap egyértelműen a “holnaptól fogyózom”-nap. Évekig lehetne fejtegetni, hogy ez miért van, de a legnyilvánvalóbb ok mind közül az, hogy a hétfő minden egyes alkalommal egy új kezdetet, új lendületet és új kitartást ígér. Egészen keddig. Többnyire. De van pár trükk, amiket ha már vasárnap bevetsz, segítheted az egész heti kitartásodat! Na, felkészültél a fogyókúrára?

TERVEZÉS

pexels-photo-494839.jpeg

Természetesen a legkézenfekvőbb dolog, amit vasárnap muszáj megcsinálnod, az a tervezés. Diétanapló, célok meghatározása, étrend kiválasztása, megfelelő szintű és mennyiségű edzésterv kijelölése. Ha ezeket nem építed be a mai napba, akkor sajnos nem tart majd túl sokáig a fogyókúra, mert mind tudjuk: a fejben megfogadott ígéretek elég hamar elszállnak az első sóvárgással, míg a leírt, megfogadott, újra elolvasható fogadalmakba minden nehéz pillanatban lehet kapaszkodni.

MOSÁS

baby-cloth-clothing-color-41165.jpeg

Menj biztosra: minden sportmelltartód, rövidgatyád és kedvenc sportpólód ki van mosva, a futócipődről pedig letakarítottad a múltheti sarat? Hát, érdemes előkészíteni a terepet és ezeknek már vasárnap nekifutni, mert holnap, a hét első nehéz napja után nem lesz túl sok kedved hozzá, és könnyen feladod majd a sportba vetett hitedet, ha még sikálnod kell előtte egy fél órát…

VÁSÁROLJ!

pexels-photo-491344.jpeg

Irány a nagybevásárlás! Persze ezt simán lenyomhatod szombaton is, de a lényeg, hogy tudd, miket fogsz a jövő héten enni, és ahhoz milyen alapanyagok kellenek; ha holnap reggel szénhidrátcsökkentett kenyeret, light mozzarellát, avokádót és pulykasonkát találsz a hűtőben fehérkenyér, vaj és szalámi helyett, azzal már elég nagy előrelépést tettél az ügy érdekében! Arról nem is beszélve, hogy egy jó nagy séta a bevásárlóközpontban kemény kis kalóriaégetés… Próbáld ki a diétaguru saját bevásárlólistáját!

KIS ADAGOK: PIPA

pexels-photo-475015.jpeg

Tudod mi a legokosabb vasárnapi elfoglaltság? Az alapanyagok kiadagolása, előre! Öntsd a heti zabkása-keverékedet 7 különböző kisebb tégelybe, hogy egyik reggel se készíts óriási adagokat; tegyél a hűtődre egy posztert, ami mindig emlékeztet majd arra, hogy mennyit is kéne enned! Ezek az előkészületek nélkülözhetetlenek, és brutálisan megkönnyítik majd a hetedet… Próbáld ki!

ESTÉTŐL FOGYÓ

food-dinner-lemon-rice (1).jpg

Mind jól ismerjük, és mind nagyonnagyon szeretjük a vasárnap esti “holnaptólnemeszem”-zabálásokat… Hát igen, ez eddig oké, de ha este sokat eszel, reggel szénhidrátokat fogsz kívánni, rosszabbul fogsz aludni, emiatt még éhesebb leszel, szóval eleve mínuszból indítod majd a hetedet… Érdemes ezt megkockáztatni? Akármit is ettél a nagyinál vasárnap délben – de tényleg, még 1 kiló pogácsa után is -, a vacsorával készítsd elő a hétfőt! Egy banánturmix, egy könnyed smoothie vagy valamilyen tartalmas, de kis adag vitaminbomba a megoldás, hogy hétfőn energikusan kelj fel, nem farkaséhesen és motiváltan! Ez a legfontosabb: ha sikerül abszolválnod, nincs, ami megállítson!

KEDVCSINALO1

Megosztás

One thought on “5 vasárnapi szokás, amiktől egész héten fogyni fogsz

  1. […] elég sok szokást górcső alá vettünk, kezdve a vasárnapi teendőktől a mindennapos diétás berögződésekig; de arról még nem beszéltünk komolyan, hogy melyek […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *