Posted on

4 ok, ami miatt nem indul be a fogyásod

weightloss.gif

Nagyon bosszantó tud lenni, ha a lelkedet kiizzadod a futópadon, folyton kényelmetlenül érzed magad a családi találkákon a nagyi zserbóját visszautasítva, szétválogatod a repülős kaját, sőt nem fogadsz el semmilyen ajándékcsokit sem. Ismerős? Ilyenkor a tested és a lelked is teljes erőbedobással küzd a célért, hogy végre lefogyj és felszabadultan tengesd a napjaidat. Oké, ha 1-2-3-4 hétig nem mutat sok változást a mérleg, annak vannak konkrét magyarázatai, de ha ezután sem látsz és érzel semmi változást, lehet, hogy valamilyen tök észrevétlen dolgot rosszul csinálsz. Íme 4 észrevétlenül diétagyilkos szokás; tudd meg, mindent jól csinálsz-e!




oké, hogy barna, de mennyi-.png

Rengetegen esnek a barnakenyér csapdájába a fogyás reményében, de muszáj egy dolgot szem előtt tartanod, ha – egyébként nagyon helyesen – teljes kiőrlésű kenyerekre váltottál: hiába barna, hiába rozs, hiába korpa, hiába egészséges, brutális kalóriabomba, ugyanúgy, mint a fehér változatok. Igen, amíg nem viszel be kevesebb kenyeret, mint azelőtt, és a pizzát is rozslisztből sütöd, a beleidnek persze jobbat teszel, mintha berendelnél egy fehérlisztes családi adagot, de a fogyásodnak nem teszel sok jót. Próbáld meg a kenyérmániát délelőttre hagyni, délutántól pedig helyettesíts! Süss karfiolpizzát és  több zöldséget-gyümölcsöt vigyél be, hidd el, be fog indulni a fogyás. Ja, és mi a helyzet a gluténnel? Tudtad, hogy Novak Djokovic teniszező amiatt nem tudott világelső lenni, mert gluténérzékeny volt? Számára a barnakenyér is mumus: ha nem érzed magad tökéletesen a rozskenyértől, próbáld ki a gluténkerülő diétát, és konzultálj egy orvossal! Ja, és ugyanígy bánj ugyanígy a zabbal, árpával, minden gabonával! Hiába finomak és jótékonyak, nem szabad túlzásokba esni…

monoton edzésterv.png

Szuper, hogy minden egyes nap mozogsz, de elég változatosak az edzéseid? Ha mindig ugyanarra futsz, ugyanazt a távot teljesíted, ugyanannyi súllyal dolgozol a teremben vagy ugyanannyit ugrálsz a kötéllel, egy idő után a tested hozzászokik és nem fogsz extra kalóriákat égetni. Próbálj változatosan sportolni! Heti 3-4 kardió – néha hosszabb, monoton mozgás, míg máskor HIIT-edzések -, egy gyaloglós kirándulás, 2 erősítő edzés, és meglátod, durva eredményeknek nézel elébe! Próbálj ki egyet a diétaguru edzéstervei közül, garantáltan beindul a fogyás!




sok zöldség, sok gyümölcs

gyümilé.gif

Jól teszed, ha narancslével indítod a napot, azt is, ha edzés után leküldesz egy jó nagy pohár 100%-os gyümölcslevet és smoothie-zol, de ha másfél liter multilével mész a melóba és mindig gyümölcslevet iszol víz helyett, akkor elképesztő mennyiségű cukrot viszel be észrevétlenül, minden egyes nap. Próbáld ki, hogy lefőzöl reggelente 2-3 liter gyümölcsteát – ne a filteres verziót -, és cukrozatlanul idd, lehűtve! Ugyanúgy ízes és finom, de legalább nem plusz 6-800 kalória…

óriáslatte minden nap

kv.gif

Mind tudjuk, a Starbucks isteni, a Costa is, sőt minden sarkon találni olyan kávézót, amik óriáshabosperszehogylight-kávékat árulnak. Arra gondoltál már, hogy itt keresendő a hiba? Hiába mondják, hogy light a kávé, az cukrosat jelent. Ha nyírfacukros a kávé, az csak pár kalóriával kevesebb. Ha sima tejeskávé, az extrazsíros. Nehéz kiválogatni, hogy milyen kávé felel meg a legjobban a fogyókúrának, de próbálj meg növényi tejjel inni egy espressot, minden nélkül! Egyrészt sokkal jobb íze van a kávénak, ha nem cukrozod-ízesíted agyon, másrészt különböző toppingok és dressingek nélkül biztosra mehetsz kalóriákat illetően. Ja, fahéj viszont mehet rá! Persze, csak ha nem cukorral együtt szórják a bögrébe!




Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *