Posted on

2 hét, 3 kiló, sok kaja – igen, lehetséges

kovervagyok.gif




Hiába nagyon gyanús a cím, nem valami újabb hatástalan csodadiétát kínálok “egyél amit akarsz, csak vedd meg ezt a cuccot!”-címmel. Nem is porokat akarok rádsózni, se tablettákat, se kondigépeket, és azt se mondom, hogy két hétig csak rizst egyél – ez most mindössze egy dologról szól: dolgozz nagyon keményen, és told be utána a jól megérdemelt kajádat! Ahogy én tettem. Csak arra figyelj, hogy ne pizza vagy hotdog legyen az a jól megérdemelt kaja – bár őszintén szólva, ez alatt a két hét alatt én egyszer ettem este 10-kor gluténmentes pizzát, sőt cukormentes csokit is magamhoz vettem néha-néha. Hallelujah! Zabos sütik, paleo csokiskekszek és még házi tortilla is szerepeltek az étlapomon. És igen, előfordult, hogy késő este. Vigyázat, jön a módszer, amivel lefogytam két hét alatt 3 kilót, könnyedén!




Nem tudom, hogy mennyire fog ez most meglepni téged, de az egyetlen változtatás, amit beiktattam a mindennapjaimba, az a kemény edzés volt. Sokan esküsznek arra, hogy a diéta 80%-ban a táplálkozáson múlik – én ebben az arányban nem hiszek. Szeretek enni. Imádok enni. Persze már túlvagyok a ‘kifosztom a hűtőt, ha rosszkedvem van’-időszakon, de az sosem fog megváltozni, hogy milyen isteni dolog, ha az ember jól megérdemelten eszik valami finomat. És a hangsúly a jól megérdemelten van. Elkezdtem az élménydús, kajálós-filmezős estéket komoly teljesítményekhez kötni: extradurvahiperizzasztó edzések után simán megengedtem magamnak a nagy adag húst sok-sok zöldséggel és teljes kiőrlésű pitával, sőt cukormentes kakaót is készítettem magamnak, egyszóval dőzsöltem. És azt kell, hogy mondjam, elég jó formában vagyok.

imperfect.gif

Igen-igen, megosztom veled az edzéstervet! De ez csak irányadó: az én éppeni edzettségi szintemhez passzolva teljesítettem a távokat és erősítéseket, pont emiatt easy, nyugiság van, ne mindenáron ugyanazt nyomd le, amit a képen látsz majd! Illetve: ha kényelmesnek érzed, akkor azt. Ha túl sok, akkor ne ess össze minden nap, hidd el, attól még neked is le fog menni az a három kiló, hogy nem futod végig a 20 percet, hanem kocogsz vagy sétálsz. Ha pedig kevésnek érzed, szárnyald túl kedved szerint, és élvezz utána minden falatot!

ha minden nap keményen edzel és minőségi alapanyagokból főzöl, elég hamar leszaladnak a kilók!

Egy-két dolog: a fehérliszt továbbra sem megengedett, a tejet én light szójatejre cseréltem, és ami a legfontosabb: csak semmi cukor! Ezeken kívül azt eszel, amit csak akarsz, de igyekezz kiegyensúlyozottan táplálkozni, mert az edzések is jobban fognak menni, ha nem állandóan vajas-baconös barnakenyeret eszel. Általában napközben tartottam a kisebb adagokat és inkább este, egy kemény nap és edzés után engedtem meg magamnak a habzsidőzsit, tegyél te is így, ha lehet. Hajrá!




edzésterv_14nap_3kiló.png
a lényeg: a kiírt percet mindig tartsd be! nem muszáj sprintelned, ha nem bírod, akkor kocogd vagy tempósan gyalogold végig az időt!

by: Kit

Megosztás
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *