Közzétéve:

lassan, de biztosan: a fokozatos diéta

lepcsozes.png

Nem tudom, te hogy vagy vele, de a százmillióféle diétás módszer mindegyikében van egy közös dolog: türelem és kitartás kell hozzájuk. Akár 90 napos diétát csinálsz, akár egy egyhetes kis szösszenettel feszesítesz jövőhétre, a folyamatos elkötelezettség nélkülözhetetlen a sikerhez. Csak az nem mindegy, hogy milyen fordulatszámon csinálod: le akarsz fogyni 6 kilót 6 nap alatt, vagy szépen lassan, életmódot váltva akarod elérni a célod? Hadd segítsek: már csak a kudarcra való esélyek és a puszta számítások miatt is hülyeség az előbbi módszert választanod. Annyi idő megy el a fogyókúra-hízás-fogyókúra körforgással, amennyi alatt simán megváltoztathatnád a mentális és fizikai egészségedet is, és 100%-osan megszabadulhatnál az összes pluszkilódtól. A módszer neve pedig a fokozatosság.

ohwow.gif

Most nem arról megy majd itt papolás, hogy jaj, csak óvatosan, mert még a végén elájulsz, ha nem eszel; nem is arról, hogy a türelem rózsát terem, satöbbi, most, itt, jó helyen és jó időben vagy ahhoz, hogy megismerkedj a diéta fokozatos mivoltával. Nézzük csak: alapvetően a legjobb változtatások, amiket az egészséges életmód irányába tehetsz, azok a fehérliszt és a cukor (kivéve a gyümölcsök cukortartalmának) teljes mértékű elhagyása, a növényi tejek, zöldségek-gyümölcsök beiktatása a mindennapokba, az alkohol visszaszorítása, a sok folyadék bevitele, a szénhidrátokkal és zsírokkal való megfelelő bánásmód, az adagok csökkentése és természetesen a mozgás. Aha. Csak ennyi. Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy akkor holnaptól ezt így mind?

rohoges.gif

Nyilván arconröhögnél, hogy hagyjalak már, ezt így mind egyszerre nem lehet. Akkor milyen öröm marad neked? NA ez a lényeg. Ha mondjuk első lépésként eldöntöd, hogy elhagyod a fehérlisztet, már irtó sokat tettél magadért és a fogyásért. De akkor is, ha a sporttal kezded. És akkor is, ha több zöldséget-gyümölcsöt eszel napközben. Csak az a baj, hogyha fejest ugrasz a mindentbetartokmertkirályakarolenni-medencébe, akkor elég könnyen megfulladsz a sok nehézségben. Egyik napról a másikra nem könnyű lecserélni az óriáshambikat és a fekvést kis adag zöldségekre és futásra. De nem is kell.

Ilyenkor lép be a fogyózásba a talán meglepő, de nélkülözhetetlen összetevő : az ÉSZ. Készítsd magadnak egy megfelelő tervet bevezetésként az új életmódodba! Egy fő szabály létezik: hetente egy, azaz egyetlenegy, tényleg csak EGY változtatás a megengedett. Írd össze, hogy milyen életet szeretnél élni! Sportos, fehérlisztmentes, cukormentes, zöldségekkel dúsított mindennapokat akarsz? Akkor ütemezd be, hogy melyik szokást építed be először az életedbe! És melyik legyen a második, harmadik, és így tovább. Hadd soroljam fel, miért lesz ez jó neked:

Nem fogsz belebukni. Egy hét elég idő ahhoz, hogy megszokd a dolgokat, úgyhogy bátran vágj bele ebbe a módszerbe, mert ez végleges lesz!

easy..png

Nem lesz drasztikus. Egyáltalán nem fogsz szenvedni közben, mert észrevehetetlen lesz a változtatás mértéke! Így azért könnyebb lefogyni, nem?

gooood.png

Semmi jojó-effektus: búcsút inthetsz az állandó diéta-hízás-diéta szédületnek, mert ez egy életmód lesz, amibe most belevágsz! Mégsem olyan ijesztő, ha az ember fokozatosan csinálja, ugye?

enough..png

Lesz időd. Tök jó, ha tudsz egyszerre egy dologra fókuszálni és azt betartani, hiszen akkor jut időd arra is, hogy megtapasztald, milyen fogásokat szeretsz, melyik sportot űzd, vagy miből süss kenyeret magadnak! Egy hét alatt pedig abszolút beépül az a szokás, amit elkezdtél – aztán jöhet a következő!

habits..png

Így szummázva a dolgot, lehet, hogy most azt érzed, hogy minek is várj egyheteket ezek között? Te király vagy, és holnaptól betartod mind! Legyél akármilyen kitartó és erős, hidd el, mind emberek vagyunk: a szokásoknak idő KELL, hogy beépüljenek. Amiatt meg ne aggódj, hogy lecsúszol bármiről, hiszen ezeknek az intézkedéseknek mindegyike fogyaszt, egyesével is! Készen állsz a komoly, végre végleges változásra?

board-1193334_960_720

Megosztás

lassan, de biztosan: a fokozatos diéta” bejegyzéshez egy hozzászólás

  1. […] diétát választottál (gluténmentes vagy fehérliszt-és cukormentes életmód), próbáld ki a fokozatos diéta-módszert, hogy biztosan sikerrel […]

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.